Hindistan Cevizi Unlu Muffin
Hindistan Cevizi Unlu Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- 2 yemek kaşığı badem unu (isteğe bağlı, yalnızca hindistan cevizi unu da olur)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı bal yahut hurma püresi (tatlandırıcı gereksiniminize nazaran ayarlanır)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (glutensiz)
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 1 tutam tuz
Üzeri için:
- Ceviz
- Badem
- Yaban mersini yahut hindistan cevizi rendesi
Hindistan Cevizi Unlu Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170°c’de ısıtın.
- Yumurtaları bir kapta uygunca çırpın.
- Yağ ve tatlandırıcıyı ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kapta unlar, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın.
- Kuru materyalleri sıvı karışıma ekleyin, ağır lakin akışkan bir kıvam elde edin. (çok katı olursa 1–2 kaşık bitkisel süt ekleyebilirsiniz. )
- Muffin kalıplarına paylaştırın, üzerine dilediğiniz kuru yemiş yahut meyveyi serpin.
- 18–20 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin. — 🌿
İpuçları: daha tok bir doku için içine 1 yemek kaşığı chia yahut keten tohumu ekleyebilirsiniz. Şayet kahvaltı için tuzlu bir versiyon isterseniz tatlandırıcıyı çıkartıp içine dereotu, zeytin modülleri yahut kabak rendesi ekleyebilirsiniz.
Hindistan Cevizi Unlu Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







