Hindistan Cevizi Sütlü Kek

Hindistan Cevizi Sütlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram toz şeker
  • 200 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 4 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • 200 ml hindistan cevizi sütü
  • 150 gram nutella

Hindistan Cevizi Sütlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, şeker, tuz ve vanilin mikserle çırpın.
  2. Yumurta teker teker ekleyip çırpın.
  3. Hindistan cevizi sütü ekleyip karıştırın.
  4. Un ve kabartma tozu ekleyin karıştırın.
  5. Hamuru ikiye ayırın.
  6. Bir hamurun içine nutella ekleyin uygunca karıştırın.
  7. Kek kalıbı yağlayın, beyaz hamuru ekleyin, üzerine çikolatalı hamuru ekleyin, hamura çatal batırıp hafif karıştırın.
  8. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 70 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Sütlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebap
Pancake
Tartışmasız Bir Lezzet Fırında Kaşarlı Patates
Çikolata Soslu Kek
Kuskus Salatası
Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze
Hdabla | © 2025 |