Herkesin Tarif Sorduğu Dereotlu Poğaça

Herkesin Tanım Sorduğu Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ( oda sıcaklığında)
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4,5 su bardağı un (kontrollü ekle)
  • Yarım demet dereotu

Herkesin Tanım Sorduğu Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce su, maya ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Sonra tüm gereçleri ekleyip hamur haline getiriyoruz.
  3. Püf noktası 🍃: hamuru yaptıktan sonra direkt porsiyonlayıp üzerine yumurtasını sürüp 30-40 dakika kadar oda ısısında bekletiyoruz.
  4. Sonrasında evvelden 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz 🍃.

Önemli not ❤️ yumurtayı bir çay kaşığının ucuyla pekmez alıp yumurta ile pekmezi karıştırıp sürerseniz hem rengi hem lezzeti çok hoş oluyor.

Herkesin Tanım Sorduğu Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantar Çorbası
Baklava Tarifi
Balkabaklı Çikolatalı Çörekler
Sömelek Köfte (Az Ölçülü)(Videolu)
Patlıcanlı Börek
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |