Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️
Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️ Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş acı biber (kendim robottan geçirdim.)
- 3-4 tane kurutulmuş acı biber (acı düzeyinize nazaran ayarlayabilirsiniz miktarları)
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını bir tencereye alalım. İçine ince kıyılmış sarımsakları ekleyelim.
- Ardından pulbiber, toz biber, kuru biber koyalım. (kuruttuğum acı biberleri 4 e bölerek koydum)
- Susamı, tane karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını en kısıkta açalım. Zeytinyağı ısınana kadar karıştıralım. Yağ kaynamasın yalnızca ısınsın lütfen.
- Tarçın ve defne yaprağı ekleyip 1-2 dakika kokusunu verene kadar bekletip çıkaralım.
- Acı yağı cam kavanoza alalım. Biberler tabana çökünce ağzını kapatalım. 2 gün sonra yemeye hazır. Afiyet olsun 🙂
Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















