Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava

Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500-600 gr baklavalık yufka (22-24 adet)
  • 2-3 su bardağı ceviz yahut fıstık
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ

Kreması için;

  • Yarım su bardağı irmik
  • 2.5 su bardağı süt

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 1 litre su
  • Çeyrek limon

Süslemek için;

  • Fıstık tozu

Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz 1 litre suyu 3,5 su bardağı şeker ekleyip, kaynamasını bekleyelim kaynadıktan sonra limonunu sıkıp, kısık ateşte biraz fokurdadıktan sonra ocaktan alalım ve oda sıcaklığında ılınmasını bekleyelim.
  2. Tereyağını kısık ateşte eritelim üzerinden köpüğünü alalım ve sıvı yağ ile karıştıralım.
  3. Kaymağı için yarım litre süt ve yarım su bardağı irmiği ocakta kaynayana kadar çırpalım, daha sonra ocaktan alalım.
  4. Baklavalık yufkaları tepsinin boyutuna nazaran ölçerek keselim.
  5. Tepsinin tabanını yağlayıp 2 kat yufka serelim ve fırça yardımıyla hazırladığımız yağ karışımını sürelim.
  6. Bu formda iki kat yufka yağ biçiminde ilerleyip 10- 12 kat elde edelim. Sonrasında rondodan geçirdiğimiz cevizleri çokça serip üzerine sıkma torbası yardımıyla kaymağımızı sürelim. Birebir halde katlara 2 yufka-yağ olarak devam edelim.
  7. En son kata ya gezdirmeden dilimleyelim ve kalan yağı üzerine sürelim.
  8. 180 derece fırında denetimli bir halde üstü kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırından çıkan baklavaların üzerine ılımış şerbeti dökelim.
  10. Baklavaları fıstıkla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun:)

Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Havuçlu Poğaça
Cocostar Pasta
Diyet Kabak Tarifim
Çaylı Kek
Kıymalı Mantılı Salata ( Diyet Akşam Yemeği )
Etli Esmer Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |