Çökelek Semirseği (Kilis Usulü)

Çökelek Semirseği (Kilis Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım paket kuru maya
  • 1.5 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşık silme tuz
  • 1 tatlı kaşık silme şeker

İçi için;

  • 250 gram lor
  • Yarım bağ maydanoz
  • 6 adet yeşil soğan
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 adet kırmızı biber

Çökelek Semirseği (Kilis Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unun ortası havuz yapılarak öbür gereçler eklenir, kenardan içeri hakikat un yavaş yavaş alınarak yoğurulur.
  2. 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  3. Hamur mayalanırken içini hazırlamaya geçelim.
  4. Tencereye zeytinyağı alınır, ısınınca salça eklenir .
  5. Üzerine yeşil soğan ,maydanoz ,kırmızı biber eklenir ,biraz çevirdikten sonra loru ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ince uzun pide biçiminde açalım .
  7. İçerisine yaptığımız lorlu harçtan yayalım.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizin.
  9. 200 derece fanlı fırında pişirelim. Bu ölçülerde 6 adet çıkıyor. Afiyet olsun.

Çökelek Semirseği (Kilis Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Bezelye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tofiffe Kurabiye
Yeniden Mercimekli Köfte
Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı)
El Açması Patatesli Börek
Pofuduk Tahıllı Ekmek
Sulu Köfte Çorbası
Hdabla | © 2024 |