Çökelek Semirseği (Kilis Usulü)

Çökelek Semirseği (Kilis Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3.5 su bardağı un
- Yarım paket kuru maya
- 1.5 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşık silme tuz
- 1 tatlı kaşık silme şeker
İçi için;
- 250 gram lor
- Yarım bağ maydanoz
- 6 adet yeşil soğan
- Yarım bardak zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 adet kırmızı biber
Çökelek Semirseği (Kilis Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unun ortası havuz yapılarak öbür gereçler eklenir, kenardan içeri hakikat un yavaş yavaş alınarak yoğurulur.
- 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalanırken içini hazırlamaya geçelim.
- Tencereye zeytinyağı alınır, ısınınca salça eklenir .
- Üzerine yeşil soğan ,maydanoz ,kırmızı biber eklenir ,biraz çevirdikten sonra loru ekleyip altını kapatıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ince uzun pide biçiminde açalım .
- İçerisine yaptığımız lorlu harçtan yayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizin.
- 200 derece fanlı fırında pişirelim. Bu ölçülerde 6 adet çıkıyor. Afiyet olsun.
Çökelek Semirseği (Kilis Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
