Haydari

Haydari Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram yoğurt
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 50 gram yahut bir dilim beyaz peynir ( isteğe bağlı)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, süzme yoğurt, ince kıyılmış dereotunu, tuzunu bir kaba koyalım ve güzelce karıştıralım.
  2. İstiyorsak peyniri ve sarımsağı da ezerek ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Tereyağını ocakta kızdıralım.
  4. Eriyince içine kuru naneyi atalım.
  5. Fazla pişirmeden (yoksa yanar) bir iki kez karıştırdıktan sonra karışımın içine dökelim ve karıştıralım.
  6. Peynirli yapıyorsak içine tuz katmayalım.
  7. Peynir tuzlu olduğundan bir de tuz atarsak haydari tuzlu olabilir.
  8. Hazır olan haydariyi bir kaba alalım.
  9. Sunum için; bir tabağa koyalım ve dereotu ile zeytinyağ ile servis edelim.

Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Börek Tadında Fit Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı)
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Kadınbudu Köfte
Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu)
Avakadolu Muzlu Smothie
Cheesecake
Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.