Haydari

Haydari Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram yoğurt
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 50 gram yahut bir dilim beyaz peynir ( isteğe bağlı)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, süzme yoğurt, ince kıyılmış dereotunu, tuzunu bir kaba koyalım ve güzelce karıştıralım.
  2. İstiyorsak peyniri ve sarımsağı da ezerek ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Tereyağını ocakta kızdıralım.
  4. Eriyince içine kuru naneyi atalım.
  5. Fazla pişirmeden (yoksa yanar) bir iki kez karıştırdıktan sonra karışımın içine dökelim ve karıştıralım.
  6. Peynirli yapıyorsak içine tuz katmayalım.
  7. Peynir tuzlu olduğundan bir de tuz atarsak haydari tuzlu olabilir.
  8. Hazır olan haydariyi bir kaba alalım.
  9. Sunum için; bir tabağa koyalım ve dereotu ile zeytinyağ ile servis edelim.

Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Parmak Kebabı
Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli
Dondurmalı Kalburabastı
Snickers Pasta Tarifi (20 Cm Kalıp)
Dereotlu Bazlama (Videolu)
Közlenmiş Patlıcanlı Tavuk Salatası
Hdabla | © 2025 |