Haydari

Haydari Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram yoğurt
- 500 gram süzme yoğurt
- 50 gram yahut bir dilim beyaz peynir ( isteğe bağlı)
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, süzme yoğurt, ince kıyılmış dereotunu, tuzunu bir kaba koyalım ve güzelce karıştıralım.
- İstiyorsak peyniri ve sarımsağı da ezerek ekleyelim ve karıştıralım.
- Tereyağını ocakta kızdıralım.
- Eriyince içine kuru naneyi atalım.
- Fazla pişirmeden (yoksa yanar) bir iki kez karıştırdıktan sonra karışımın içine dökelim ve karıştıralım.
- Peynirli yapıyorsak içine tuz katmayalım.
- Peynir tuzlu olduğundan bir de tuz atarsak haydari tuzlu olabilir.
- Hazır olan haydariyi bir kaba alalım.
- Sunum için; bir tabağa koyalım ve dereotu ile zeytinyağ ile servis edelim.
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





