Havuçlu Kek (Keklerin Kraliçesi)

Havuçlu Kek (Keklerin Kraliçesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çay demi
- 3 orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- Yarım su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (2,5 su bardağından sonra denetimli ekleyelim)
Havuçlu Kek (Keklerin Kraliçesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım.
- Geri kalan tüm materyalleri ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Önceden ıstılmış fırının fanlı ayarında 170 derece de 40 dakika pişirelim, düzgünce soğuyunca kalıptan çıkarabiliriz.
- Borcama yada tart kalıbına döküp üzerine muhallebi de yapabilirsiniz lakin ben bu keki sade seviyorum 🥰.Afiyet, şifa olsun.
Havuçlu Kek (Keklerin Kraliçesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




