Şifalı Et Haşlama

Şifalı Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kemikli ya da kemiksiz dana incik
  • 1 adet soğan
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 2 kol kereviz sapı
  • 3 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Biberiye

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 limonun suyu
  • 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
  • Pul biber

Şifalı Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tencerede, et üstüne tuz, karabiber, kekik, biberiye ve defne yaprağıyla yaklaşık 15 dakika haşlanır.
  2. Sürenin sonunda kapak açılıp iri biçimde doğramış olduğumuz havuç, patates, soğan tencereye eklenir üzerine kereviz sapını doğramadan eklenir.
  3. Patatesleri yumuşacık olana kadar pişirilir. ( benim düdüklü tenceremde yaklaşık 15-20 dk içinde pişti).
  4. Patateslerde yumuşak olunca sos bir kasede karıştırılıp yemeğin üzerine eklenir ve kereviz sapı yemeğin içinden çıkarılır.

Çok lezzetli, sağlıklı, kış günlerinde bağışıklığı güçlendiren eksiksiz bir yemek oluyor deneyecek herkese afiyet şifa olsun.

Şifalı Et Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Bebekler İçin Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Brownie Kurabiye
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)
Rus Çöreği
Spoonful
Hdabla | © 2025 |