Lezzetli Kuymak

Lezzetli Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 küçük dilim kaşar peyniri (orijinali Trabzon peyniri de kullanılır)
- 1 çay kaşığı tuz
Lezzetli Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 yemek kaşığı tereyağını bakır tencerede eritelim.
- 1 yemek kaşığı dolu dolu mısır ununu eriyen tereyağda hafif kavuralım.
- 1 su bardağı suyunu tavaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
- Bu evrede istediğiniz kıvamda olması için kaşar peynirini doğrayarak ekleyelim ve erimesi için katılaşana kadar daima karıştıralım.
- Katışınca bi 10 dk daha pişirelim. Kuymağımız hazır.
Bu mükemmel nefis tanımı denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂.
Lezzetli Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
