Havuçlu Kek
Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (küçük boyutta)
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyu peçete yardımıyla alınır.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar düzgünce çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
- Malzemeler bir kere daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç ve tarçın ek edilir. Ve karışım hazırdır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Birinci yarım saat fırının kapağını açmayın.
- Fırından aldığımız keki soğuyunca kalıptan çıkartalım.Afiyet olsun 🥕🌸.
Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











