Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze

Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ıspanak yaprağı
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan ince (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Üzeri için;
- Dolmalık fıstık
Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları uygunca yıkayıp, süzün, akabinde doğrayın.
- Havuçları rendeleyin ve zeytinyağıyla birlikte tavada 5 dakika kadar kavurun.
- Ispanakları,ince doğranmış soğanıda ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin.
- Yoğurda sarımsak tozunu ve tuzu ekleyin karıştırın.
- Kavrulmuş zerzevatları soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın.
- Servis için; üzerine eritilmiş tereyağı, kırmızı biber ve dolmalık fıstık ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













