Terbiyeli Sebze Çorbası

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet patates
  • 1 adet yeşil kabak
  • 5-6 adet mantar
  • 800 ml su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için;

  • 1 avuç kıyılmış dereotu

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm zerzevatları küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ ile doğranmış zerzevatları kavuralım.
  3. Kavrulduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip, karıştıralım.
  4. Sonra suyunu ek edip, kapalı biçimde sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Terbiyesi için; gerekli olan gereçleri uygun bir kasede çırpalım.
  6. Çorbayı piştikten sonra suyundan bir kepçe kadar terbiyesine ek edip karıştıralım.
  7. Yavaş yavaş terbiyesini çorbaya ekleyip, durmadan karıştırın.
  8. Çorbayı kaynamaya başlayınca üzerine kıyılmış dereotu ekleyip karıştırarak ocağın altını kapatın.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fıstıklı Magnolia
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç (Portakallı)
Kıyırkıyır Kalburabastı
Karışık Pizza Tarifi
Ispanaklı Köfte
Sadece Su İle Sütsüz Açma (Videolu)
Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2025 |