Terbiyeli Sebze Çorbası

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet patates
- 1 adet yeşil kabak
- 5-6 adet mantar
- 800 ml su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
- 1 avuç kıyılmış dereotu
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm zerzevatları küçük küpler halinde doğrayalım.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ile doğranmış zerzevatları kavuralım.
- Kavrulduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip, karıştıralım.
- Sonra suyunu ek edip, kapalı biçimde sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Terbiyesi için; gerekli olan gereçleri uygun bir kasede çırpalım.
- Çorbayı piştikten sonra suyundan bir kepçe kadar terbiyesine ek edip karıştıralım.
- Yavaş yavaş terbiyesini çorbaya ekleyip, durmadan karıştırın.
- Çorbayı kaynamaya başlayınca üzerine kıyılmış dereotu ekleyip karıştırarak ocağın altını kapatın.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













