Havuçlu Etli Pirinç Pilavı

Havuçlu Etli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı et suyu

Havuçlu Etli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iki su bardağı pirinçimizi kaynar suya koyup ıslatalım.
  2. Etimizi düdüklüye koyup yarım saat haşlayalım.
  3. Tencereye zeytinyağının koyup havuçları kibrit çöpü formunda doğrayıp kavuralım.
  4. Havucun üstüne yemeklik doğradığımız soğanları ek edelim.
  5. Haşlayıp süzdüğümüz etlerimizi ekleyip kavuralım.
  6. Pirincimizi de ekledikten sonra bir yemek kaşığı tereyağımızı ek edip pirinçimizi kavurmaya devam edelim.
  7. Düdüklüden çıkan 1,5 su bardağı et suyumuzu ve bir bardak kaynar suyu ekleyelim tuzunu atıp karıştıralım.
  8. Kapağını kapatıp pilavımızı pişmeye bırakalım afiyet olsun.

Havuçlu Etli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Tuzlu Kurabiye
Damakta İz Bırakan Fırında Tahinli Muhallebi (Videolu)
Havuçlu Patates Topları (Pratik)
Su Böreği
Kakaolu Kek
Tutmaç Çorbası
Hdabla | © 2025 |