Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı

Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı bulgur
  • Bir avuç tel şehriye (ben kavrulmuş kullandım)
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolu tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su

Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulgur ve pirinçi uygunca yıkayalım ve süzelim.
  2. Ardından bir tencere de havucu rengi çıkana kadar kavuralım .
  3. Üzerine soğan soteleyelim.
  4. Bulgur ,pirinç ek edip kavuralım, tane tane olana kadar.
  5. Sonra tuz ,toz şeker tel şehriye tereyağ ve kaynar su döküp ağzı kapalı kısık ateşte pişirelim.
  6. Bu pilav çok lezzetli kesinlikle deneyin derim afiyet olsun🤲 fotoğraf ve yorum bekliyorum 😊.

Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Usulü Yağlı Köfte
Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Fesleğenli Zerdeçallı Makarna
Yumuşacık Dereotlu Poğaça
Yoğurtsuz İşkembe Çorbası
Plaska (Kırklareli Yöresi)
Hdabla | © 2025 |