Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük uzunluk havuç
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurt sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Ceviz
  • 3 yada 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir tavaya yağımızı alalım, üzerine havuçlarımızı rendeleyelim tuzumuzu ekleyip 5 dakika ya yakın kavuralım ben çok fazla kavurmuyorum 5 dakika kâfi geliyor.
  2. Kavurma süreci bittikten sonra farklı bir kaba alalım soğumaya bırakalım.
  3. Soğuduktan sonra bir kasede yoğurdumuzu hazırlayalım ve soğumuş olan havuçların üzerine yoğurdumuzu döküp karıştıralım.
  4. Servis edeceğimiz tabaklara alalım üzerine iri kıyılmış cevizlerimizi ekleyelim.
  5. Küçük bir tavada sosumuzu hazırlayalım.
  6. Yağımızı ve toz kırmızı biberimizi tavada hafif yanmayacak halde kavuralım ve taratorumuzun üzerine gezdirelim afiyet olsun.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beğendili Köfte
Nohutlu Pilav
Sarımsaklı Pizza (Videolu)
Kıbrıs Tatlısı
Yelpaze Patlıcan
Kilis Tava
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet