Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları soyup rendeleyelim.
  2. Bir tavaya yağ dökelim ve rendelenmiş havuçları ek edelim ortada karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kavuralım.
  3. Piştikten sonra 10 dk kapağı kapalı kalsın sonra ağzını açalım. Soğuduktan sonra yoğurt ve tuz ek edip güzelce karıştıralım. Dilerseniz sarımsak rendesi ekleyebilirsiniz.
  4. Üzerine pul biber ile yağ kızdırıp döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akṣam Menü Tabağım
Vegan Uzak Doğu Yemeği İstridye Mantarlı Pak Choi
Tavuklu Sultan Kebabı
Mantı Çorbası
Patlıcan Sarma Kebabı
Yumurtalı Sandiviç
Hdabla | © 2025 |