Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği

Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 diş sarımsak
- 1 modül tereyağ (1 tatlı kaşığı kadar)
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı, tuz
- Sıvı yağ
- 2 adet közlenmiş tombul patlıcan
- 1 modül tereyağ
- Tuz
- Kalan bayat ekmekler (4 dilim kullandım)
Domates sosu için;
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 modül tereyağ (1 tatlı kaşığı kadar)
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmekleri küp biçiminde kesip tavada artlı önlü karıştırarak kızarttım ve bir fırın kabına aldım.
- Üzeri için; domateslerimi rendeledim. İçine salça ve yağ katarak kaynattım. Sosuma baharatları ekledim ve altını kapattım.
- Bu esnada közlediğim patlıcanları tereyağ ile kavurdum.
- Kuşbaşı formunda doğradığım tavuğumu tavaya sıvı yağ ve tereyağ ile aldım. Rengi değişince üzerine baharatları ekleyip altını kapattım.
- Fırın kabına altığım ekmeklerimi domates sosla ıslattım.
- Üzerine patlıcanımı yaydım. Daha sonra kavurduğum tavuklarımı ve peynirimi ekledim.
- 200 derece de peynirim eriyene kadar pişirdim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




