Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği

Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • 1 modül tereyağ (1 tatlı kaşığı kadar)
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı, tuz
  • Sıvı yağ
  • 2 adet közlenmiş tombul patlıcan
  • 1 modül tereyağ
  • Tuz
  • Kalan bayat ekmekler (4 dilim kullandım)

Domates sosu için;

  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 modül tereyağ (1 tatlı kaşığı kadar)
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri küp biçiminde kesip tavada artlı önlü karıştırarak kızarttım ve bir fırın kabına aldım.
  2. Üzeri için; domateslerimi rendeledim. İçine salça ve yağ katarak kaynattım. Sosuma baharatları ekledim ve altını kapattım.
  3. Bu esnada közlediğim patlıcanları tereyağ ile kavurdum.
  4. Kuşbaşı formunda doğradığım tavuğumu tavaya sıvı yağ ve tereyağ ile aldım. Rengi değişince üzerine baharatları ekleyip altını kapattım.
  5. Fırın kabına altığım ekmeklerimi domates sosla ıslattım.
  6. Üzerine patlıcanımı yaydım. Daha sonra kavurduğum tavuklarımı ve peynirimi ekledim.
  7. 200 derece de peynirim eriyene kadar pişirdim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Köz Patlıcanlı Tavuklu Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sebze Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Köfte
Biberli Ekmek
Airfryer Tavuk Kanat
Pancarlı Şehriye Salatası
Tavuklu Wrap
Şipşak Dondurucudan Tavuk Döner
Hdabla | © 2025 |