Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi
Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 450 gram taze fasulye (jülyen doğranmış)
- 350 gram havuç (jülyen doğranmış)
- 150 gram kapya biber (jülyen doğranmış)
Sosu için;
- 400 gram süzme yoğurt
- 170 gram olağan yoğurt
- 50 gram tahin
- 45 gram mayonez
- 30 gram kavrulmuş susam
- 10 gram keten tohumu
- İsteğe bağlı 2 diş sarımsak(ezilmiş)
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı, sirke, tuz, baharatlar bir kasede karıştırılır. Taze fasulye, havuç, kapya biber jülyen doğranır.
- Tepsiye yağlı kağıt serilir ve üzerine sebzeler dizilir. Hazırlanan yağlı karışım sebzelerin üzerine eşit ölçüde gezdirilir. Sebzelerin üzerine ıslatılmış (nemli) bir yağlı kağıt kapatılır.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında yumuşayana dek pişirilir.
- Sosun yapılışı; tüm gereç karıştırılır servis edilecek tabağa yayılır. Üzerine pişen sebzeler istenildiği üzere yerleştirilir.
- Son olarak üzerine ben kavrulmuş susam serperek servis ettim sizler dilerseniz ceviz, dereotu, maydonoz ya da tahin gezdirebilirsiniz. Afiyetle ve sevgiyle kalın.
Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












