Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)

Hatay Tarzı Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- Kekik
- Pul biber
- Kimyon
- Susam
- Çörekotu
- Tuz
- Yarım kilo taze çökelek yahut lor peyniri
- 2 yemek kaşığı kaşığı biber salçası
- 1, 5 su bardağı zeytinyağı
Hamuru için :
- 350 gram un (3, 5 su bardağı)
- 5 gram yaşmaya (tepeleme 1 çay kaşığı )
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 ml su
Hatay Yöntemi Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince ince doğruyoruz. İçine baharatları ve biber salçasını ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
- Karışımın içine lor peyniri yahut çökeleğimizi katıp homojen hale getiriyoruz.
- Bu karışımın içine, 1, 5 su bardağı zeytin yağı ( çok kuru olmaması için yağ ölçüsünün toplamda 1 su bardağından az olmamasını öneririm. ).
- Son olarak karışımı yeterlice karıştırılıp biberli ekmek harcımızı hazır hale getirmiş oluyoruz.
- Mayayı suda eritelim, tuz ve unu ek edip hamurumuzu yoğuralım.
- Sonra üzerini bir örtü ile kapatalım ve yaklaşık yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzdan, avuç içi kadar bezeler yapalım, bu biçimde 10-15 dk daha bekletelim.
- Hamurumuz hazırlandıktan sonra tatlı tabağı kadar açıp üzerine harcını ek ediyoruz.
- Her birini bu halde hazırladıktan sonra sonra 200 derecelik evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
Hatay Adabı Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



