Haşhaşlı Revani Tatlısı
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı şeker
- 3 adet yumurta oda ısısında olacak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı haşhaş
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için şekeri ve limonu su ile birlikte karıştırıp ocağa alalım 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Şeker ve yumurtayı köpük olana kadar karıştır üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekle tekrar karıştır en son öbür gereçleri karıştır.
- Yuvarlak borcama harcımızı döküp, iki üç defa yere hafif vuralım ki kabarcıklar çıksın.
- 180 derecede 25 dakika pişirelim, kürdan testi yapalım kürdan pak çıkınca fırından çıkarıp oda ısısında ılıdıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim, 2 saat dinlendirelim servise hazır olur 👍
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








