Çilekli Çikolatalı Pankek

Çilekli Çikolatalı Pankek Tanımı İçin Malzemeler
Pankek için;
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
İçi için:
- Toz krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- Çilek
Üzeri için:
- Eritilmiş çikolata
Süslemek için:
- Frambuaz sosu
- Toz antep fıstığı
Çilekli Çikolatalı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şeker güzelce mikserle çırpılır .
- Daha sonra süt eklenir tekrar çırpılır, öbür materyaller de eklenir çırpılmaya devam edilir ,ne çok cıvık ne de ağır kıvamlı olucak. (krep tavasında yaptım krep boyutunda)
- İlk başta çok az tavaya yağ sürülür ,ısınan tavaya hamur dökülür pişirilir gerili önlü.
- Diğer taraftan toz krem şanti süt ile çırpılır (pastacı kremasıyla da yapabilirsiniz iç harçını ) pankekin içine kremşanti sürülür .
- Üzerine çilek katılır sarılır, pankek daha sonra benmari yordamı eritilmiş çikolata üzerine sürülür, frambuaz sos ve toz antep fıstığı ile süslenir.
Çilekli Çikolatalı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








