Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- (1/2) yarım su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir kabak yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpmıyoruz.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, haşhaş, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ek edip karıştırıyoruz.
- Tepsimizi yağlayıp harcımızı döküyoruz( ben dikdörtgen borcam kullandım).
- Kekimizi evvelden ısıtılmış 175°c fırında 35 dakika pişiriyoruz.
- Bir tencereye su ve şekerimizi ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Ocağı kapattıktan sonra tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
- Kekimiz ılıdıktan sonra şerbetimizi döküyoruz.
- Krem şantimizi bir kapta çırpıp revanimizin üzerine sürüyoruz.
- Üzerini istediğimiz üzere süsleyip, buz dolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


