Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk tatlı kaşığı haşhaş
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Kremşanti için:
- 1 su bardağı süt ( soğuk )
- 1 paket kremşanti
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Revani için öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Yumurtayla şekeri çırpıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında un, irmik, kabartma tozu ve vanilini ekliyoruz. En son üzerine haşhaşını ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlanmış borcamımıza karışımı döküp evvelce 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz (yaklaşık 25 dakika)
- Piştikten sonra birinci sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
- O sırada krem şantisini hazırlıyoruz. Krem şantiyi de üzerine yaydıktan sonra istediğimiz üzere süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun:)
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











