Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için :

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için :

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için :

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un( tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için :

  • 150 gram toz krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt

Süslemek için(üzerine);

  • Hindistan cevizi
  • Kavrulmuş cevizli kadayıf (isteğe bağlı)

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk kare borcamımızı alıyoruz ve içine tuzsuz etimekleri diziyoruz.
  2. Teflon tavamızı alıyoruz. Ocağınızın altını acık içine şekerimizi döküp, karamelize yapıyoruz.
  3. Teflon tavaya döktüğünüz şekeri erimeye başlayana kadar muhakkak karıştırmıyorsunuz.
  4. Eriyen şekerin üzerine suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırıyorsunuz. Su ve şeker özleşecek.
  5. Hazırlanan şerbeti etimeklerin üzerine yavaş yavaş döküyorsunuz. ( sert olan etimekletimizi ıslatıyoruz. )
  6. Ayrı bir tencerede muhallebimizi hazırlıyoruz.
  7. Margarin hariç tüm materyalleri tencereye döküp çırpıyoruz.
  8. Kaynayan muhallebiye margarini ekleyip tekrar çalıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  9. Muhallebiyi şerbetlediğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuma gerçekleştikten sonra üzerine krem şantimizi hazırlıyoruz.
  11. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıyoruz ve muhallebizinnüzerine döküyoruz. Kesinlikle 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  12. Buz dolabında dinlendirdiğimiz etimek tatlımızın üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz.
  13. Benim elimde kavrulmuş cevizli kadayıf oldugundan servis esnadında kullandım. Sizler boşta bıraka bilirsiniz isterseniz meyveylede servis yapabilirsiniz afiyet olsun….

Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Lorlu Ispanaklı Saç Böreği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsak Soslu Mantar
Islama Köfte
Pirinç Unu Helvası
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)
Mozaik Pasta (Buzluk Pastası)
Sebze Yemeği
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet