Su Böreği Tadında Pratik Börek

Su Böreği Tadında Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
- 2 şişe soda
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağına yakın kaşar peyniri
Su Böreği Tadında Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu hazırlamak ile başlayalım.
- 2 şişe soda, 2 yumurta ve tuz ve sıvıyağı güzelce çırpalım.
- Yufkaları rulo haline gelip şerit şerit keselim.
- Tavanıza ya da fırın tepsinizi yağlayalım ki yapışmanız yufkaların yarısını tabana bastıralım ve üzerine çokça sostan dökelim.
- Arasına peynirleri yayalım. Ve kalan harcı sosun içine batırıp peynirlerin üzeri kapanacak formda yayalım.
- Üzerine isterseniz çörek otu susam serpebilirsiniz. Ben sevmediğim için koymadım.
- 180 derece fırında 30-35 dk ortası güzelce kızarana kadar pişiyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Su Böreği Tadında Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



