Haşhaşlı Mini Börek

Haşhaşlı Küçük Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2/1 su bardağı toz şeker

Üzeri için ;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Haşhaşlı Küçük Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öcelikle haşhaşımızı bir kaseye alalım içine sıvı yağ ve toz şekerimizi döküp karıştıralım.
  2. Yufkamızın 1 adedini tezgaha serelim harcımızın yarısını döküp yayalım.
  3. İkinci yufkamızı da üstüne serelim ve kalan harcımızı üstüne döküp yayalım.
  4. Bir rulet yahut bıçak yardımıyla 24 kesime bölelim ben 20 modüle böldüm ).
  5. Sarıp rulo haline getirelim üstüne yumurta sarısını sürüp susamla süsleyelim.
  6. Fansız fırında 180 derece 15 dk, Airfrey de 180 derecede 10 dk 0larak pişirebilirsiniz.
  7. Dilerseniz buzluğa atıp koruma edebilirsiniz.
  8. Buzluktan çıkarıp direk olarak pişirebilirsiniz.
  9. Aniden gelen konuklar için çayın yanına çıtır çıtır lezzetli küçük börek çıkartabilirsiniz.

Haşhaşlı Küçük Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta ( Hem Lezzetli Hem De Kolay)
Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası
Bebek Salçası
Patatesli Ispanak Graten
Yumurtalı Tava Tostu
Güllaç
Hdabla | © 2025 |