Haşhaşlı Mini Börek

Haşhaşlı Küçük Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2/1 su bardağı toz şeker
Üzeri için ;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Haşhaşlı Küçük Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öcelikle haşhaşımızı bir kaseye alalım içine sıvı yağ ve toz şekerimizi döküp karıştıralım.
- Yufkamızın 1 adedini tezgaha serelim harcımızın yarısını döküp yayalım.
- İkinci yufkamızı da üstüne serelim ve kalan harcımızı üstüne döküp yayalım.
- Bir rulet yahut bıçak yardımıyla 24 kesime bölelim ben 20 modüle böldüm ).
- Sarıp rulo haline getirelim üstüne yumurta sarısını sürüp susamla süsleyelim.
- Fansız fırında 180 derece 15 dk, Airfrey de 180 derecede 10 dk 0larak pişirebilirsiniz.
- Dilerseniz buzluğa atıp koruma edebilirsiniz.
- Buzluktan çıkarıp direk olarak pişirebilirsiniz.
- Aniden gelen konuklar için çayın yanına çıtır çıtır lezzetli küçük börek çıkartabilirsiniz.
Haşhaşlı Küçük Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



