Haşhaş Ezmeli Revani

Haşhaş Ezmeli Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

Üzeri için:

  • Krem şanti (isteğe bağlı)
  • Ceviz

Haşhaş Ezmeli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker kabımızın içine koyup düzgünce çırpıyoruz karıştırdıktan sonra şekerli vanilya, yoğurt, yağ ekleyip çırpıyoruz. Sonra 2 yemek kaşığı haşhaşımızı ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra unumuzu ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız tepsiye koyup, fırına atıyoruz.
  3. Şerbetimizi hazırlıyoruz şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumaya alıyoruz.
  4. Şerbetimizi kekin üstüne döktükten sonra dinlenmeye alıyoruz güzelce suyunu alana kadar bekliyoruz.
  5. Daha sonra kremşantiyi güzelce üstüne sürüyoruz cevizlerimizi üstüne ekliyoruz tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Haşhaş Ezmeli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Et
Şekerlemeli Kremalı Cupcake
Kıymalı Tepsi Böreği
Kremasız Magnolia Tarifi (Videolu)
Şekersiz Banana Bread
Semizotlu Buğday Salatası
Hdabla | © 2025 |