Patates Kavurması

Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük uzunluk kuru soğan
  • 6-7 adet patates
  • Sıvı yağ (kavurmak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Çay kaşığı ucu köri
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 2.cay kaşığı zerzevat çeşnisi
  • Yarım bardak su (kavurduktan sonra yapışmadan kıvam alması için)

Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik sıvı yağ tencereye koyup, soğanı ay ay doğrayıp düzgünce kavuruyoruz.
  2. Sonra patatesleri istediğimiz hal soyup yıkayıp dilimliyoruz.
  3. Hep birlikte düzgünce kavrulduktan sonra baharatları vs geri tüm gereçleri ekleyip birlikte tekrar 10 dk kavuruyoruz.
  4. Ve en son az su ekleyip çekene kadar kısık ateşte tutuyoruz.
  5. Su çektikten sonra tekrar az kavurup altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun istediginiz üzere servis edebilirsiniz.

Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Enfes Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Keki
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)
Kıyır Kıyır Kandil Simidi
Nohut Tava
Çiğköfte
Fırında Mantarlı Kabak Graten
Hdabla | © 2025 |