Hamsili Yemek

Hamsili Yemek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kılçığı alınmış hamsi
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber ya da kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- Bir kaç kısım maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hamsili Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamsilerin içini temizleyip, kılçıklarını alıyoruz.
- Güzelce yıkadıktan sonra bir kaba alıyoruz.
- Üzerine tüm materyalleri minik küpler halinde doğruyoruz.
- Baharatları ve zeytinyağını ekleyip harmanlıyoruz.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine karışımı döküp üzerine folyo kapatıp 180-190 derecede 50 dakika yada 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗
Hamsili Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


