Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor)

Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi ya da fındık

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su (500 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bıçak tatlısının şerbeti için; su ve şekeri tencereye alarak karıştıralım.
  2. Ardından ocağı açalım ve kaynamaya bırakalım.
  3. 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyelim.
  4. 1-2 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru için tereyağı, yumurta, sirke, irmik, un ve kabartma tozunu karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
  6. Toparlanan hamurumuza cevizi ek edelim ve karıştıralım.
  7. Hamurdan kesimler kopartalım ve elimizle şekillendirelim.
  8. Daha sonra bıçakla üzerine çizgiler oluşturalım.
  9. Tüm hamur bitene kadar şekillendirmeye devam edelim.
  10. Hazırladığımız tatlılarımızı fırın tepsisine yerleştirelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 °c fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika ( her fırın farklı olabilir) pişmeye bırakalım.
  12. Sürenin sonunda pişen tatlıları fırından alalım ve birinci sıcağının çıkması için bekletelim.
  13. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tatlılarımızın üzerine şerbeti gezdirelim ve 2 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletelim.
  14. Şerbetini çeken bayram tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ispanaklı Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Baklava
Soğan Çorbası
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Peynirli Börek
Erzurum Pastası
Anne Usulü Helva
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet