Hamsili Pilavlı Börek
Hamsili Pilavlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
- Yarım çay kaşığı kuru maya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık su
- 2,5 çay bardağı un
İçine:
- 1 kilo kılçığı ayıtlanmış hamsi
İçine:
- 1 adet büyük kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 adet mantar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı basmati yahut yasmin pirinç
- 2,5 çay bardağı kaynar su
Üzerine sürmek için:
- Zeytinyağı
Aralara:
- Dereotu
Hamsili Pilavlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamsilerin kılçığı ayıklanarak yıkanır ve suyu süzgeçte süzülür.
- Daha sonra kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine hafif tuz atılır ve evvelden ısıtılmış fırında 10-12 dakıka pişirilerek kenarda bekletilir.
- Diğer tarafta küçük doğranan soğanlar zeytin- ve tereyağında güzelce kavrulur.
- İnce doğranan mantarlarda ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Baharat, tuz ve yıkanıp süzülen pirinç eklenerek suyu ek edilir ve kapağı kapalı bir şekide kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Bu ortada hamur yoğrulur ve 6 bezeye ayrılır. 15 dakika dinlendirilir.
- Açılan yufka kağıt serili tepsiye yerleştirilir ve üzerine zeytinyağı sürülür.
- Yeniden yufka açılarak öteki yufkanın üzerine serilir.
- İki kat olan yufkadan sonra hamsi dizilir.
- Hamsinin üzerine pilav yerleştieilir ve küçük doğranmış dereotu serpilir.
- Aynı süreç yine tekrarlanır. İki kat yufka, hamsi, pilav ve dereotu.
- Üstüne iki kat yufka serilerek üzerine zeytinyağı sürülerek evvelce ısıtılmış 200 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
Hamsili Pilavlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















