Hamsili Pilavlı Börek

Hamsili Pilavlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru:

  • Yarım çay kaşığı kuru maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2,5 çay bardağı un

İçine:

  • 1 kilo kılçığı ayıtlanmış hamsi

İçine:

  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 adet mantar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı basmati yahut yasmin pirinç
  • 2,5 çay bardağı kaynar su

Üzerine sürmek için:

  • Zeytinyağı

Aralara:

  • Dereotu

Hamsili Pilavlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamsilerin kılçığı ayıklanarak yıkanır ve suyu süzgeçte süzülür.
  2. Daha sonra kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine hafif tuz atılır ve evvelden ısıtılmış fırında 10-12 dakıka pişirilerek kenarda bekletilir.
  3. Diğer tarafta küçük doğranan soğanlar zeytin- ve tereyağında güzelce kavrulur.
  4. İnce doğranan mantarlarda ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
  5. Baharat, tuz ve yıkanıp süzülen pirinç eklenerek suyu ek edilir ve kapağı kapalı bir şekide kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Bu ortada hamur yoğrulur ve 6 bezeye ayrılır. 15 dakika dinlendirilir.
  7. Açılan yufka kağıt serili tepsiye yerleştirilir ve üzerine zeytinyağı sürülür.
  8. Yeniden yufka açılarak öteki yufkanın üzerine serilir.
  9. İki kat olan yufkadan sonra hamsi dizilir.
  10. Hamsinin üzerine pilav yerleştieilir ve küçük doğranmış dereotu serpilir.
  11. Aynı süreç yine tekrarlanır. İki kat yufka, hamsi, pilav ve dereotu.
  12. Üstüne iki kat yufka serilerek üzerine zeytinyağı sürülerek evvelce ısıtılmış 200 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Hamsili Pilavlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Domates Çorbası
Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye
Kayseri Yağlaması
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi)
Terbiyeli Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |