Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber ️
- Yarım demet maydanoz
Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pirinçi bir tencereye koyup üzerine 2-3 su bardağı suyla haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra bir süzgeç de süzüp soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra içerisine baharatları ve maydanozu karıştıralım.
- Ayıkladığımız hamsileri tepsinin altına ve kenarlarına güzelce yayalım.
- Hazırladığımız pilavı tepsiye koyup üzerinde tekrar hamsilerle kapatalım istek eden pilavın içine de hamsi koyabilir hamsisi fazlaysa.
- Soğanlı ve limonu yuvarlak halka halka kesip hamsilerin üzerine koyup fırına verelim dilediğimiz kızarıklığa gelince fırını kapatalım afiyet olsun.
Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




