Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber ️
  • Yarım demet maydanoz

Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pirinçi bir tencereye koyup üzerine 2-3 su bardağı suyla haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra bir süzgeç de süzüp soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra içerisine baharatları ve maydanozu karıştıralım.
  3. Ayıkladığımız hamsileri tepsinin altına ve kenarlarına güzelce yayalım.
  4. Hazırladığımız pilavı tepsiye koyup üzerinde tekrar hamsilerle kapatalım istek eden pilavın içine de hamsi koyabilir hamsisi fazlaysa.
  5. Soğanlı ve limonu yuvarlak halka halka kesip hamsilerin üzerine koyup fırına verelim dilediğimiz kızarıklığa gelince fırını kapatalım afiyet olsun.

Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Kaşık Çorbası
Lebeniye Çorbası
Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası
Tuzlu Ramazan Kurabiyesi
Dereotu Poğaça
Nohutlu Et Yemeği Tarifi
Hdabla | © 2025 |