Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı+ 1-2 yemek kaşığı un
  • Üzeri için dilerseniz çörek otu

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 10-15 dakika üzerini kapatarak dinlendirin.
  2. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
  3. 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru modüle ayırıp eşit büyüklükte 3 beze yapın.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup 20 dakikada tepsi mayası yapın. Üzerine çörek otu serpin.
  5. Ben poğaça üzere olmaması için yumurta sarısı sürmüyorum fakat dilerseniz siz sürebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirin soğuduktan sonra kesebilirsiniz. Afiyet olsun💗.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahine Tatlısı
Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye
Kabuk Soyma Derdi Yok!en Pratik Haliyle Kışlık Domates Sosu
Mozaik Çikolata Topları
Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı
Cheesy Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |