Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı

Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 500 gram tavukgöğsü
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 500 gram garnitür
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 kaşık salça
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 bardak süt
- Tuz
- Karabiber
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar
Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı küp küp doğrayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Yağı soğanı sarımsağıda ekleyelim.
- Peşinden domates salçasını ve garnitürü ve tüm baharatları ekleyelim. Ve tüm materyalleri özdeşmeye bırakalım.
- Yufkaları 4e bölelim ve kaselere yerleştirelim.
- Kenarda kalan modüllerden küçük küçük kopararak kasenin ortasına yerleştirelim.
- Tavuk soteden ortasına koyup kenarlarını kapatalım.
- Tabağı zıt çevirip borcamımıza yerleştirelim.
- Başka tencerede beşamel sosumuzu yapalım.
- Tereyağımızı eritip unun kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
- En son tuzu ve karabiberi ekleyelim.
- Yufkalarımızın üzerine beşamel sosu sürüp 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra rendelenmiş kaşarı üzerine ekleyip kasarlar pembeleşinceye kadar tekrar fırına verelim. Afiyet olsun.
Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










