Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı

Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 500 gram tavukgöğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 500 gram garnitür
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 kaşık salça

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar

Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı küp küp doğrayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Yağı soğanı sarımsağıda ekleyelim.
  3. Peşinden domates salçasını ve garnitürü ve tüm baharatları ekleyelim. Ve tüm materyalleri özdeşmeye bırakalım.
  4. Yufkaları 4e bölelim ve kaselere yerleştirelim.
  5. Kenarda kalan modüllerden küçük küçük kopararak kasenin ortasına yerleştirelim.
  6. Tavuk soteden ortasına koyup kenarlarını kapatalım.
  7. Tabağı zıt çevirip borcamımıza yerleştirelim.
  8. Başka tencerede beşamel sosumuzu yapalım.
  9. Tereyağımızı eritip unun kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
  10. En son tuzu ve karabiberi ekleyelim.
  11. Yufkalarımızın üzerine beşamel sosu sürüp 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Piştikten sonra rendelenmiş kaşarı üzerine ekleyip kasarlar pembeleşinceye kadar tekrar fırına verelim. Afiyet olsun.

Tadı Damakta Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Patatesli Börek
Mercimek Çorbası
Damla Çikolatalı Kurabiye
Borcamda Zebra Kek
Express Ispanak
Hdabla | © 2025 |