Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 10 yaprak güllaç (300gr)
- 1,5 litre süt
- 3 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı beyaz çikolata
- Fındık yahut ceviz
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü alalım, şekeri ekleyip süt kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Şekerler büsbütün erisin.
- 1 paket vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatalım ,sütü ne çok sıcak ne de çok soğuk olacak elimizin dayanabileceği sıcaklıkta olacak.
- Yuvarlak ya da dikdörtgen bir tepsiye bir kepçe süt gezdirip güllaç yaprağından bir adet tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine tekrar süt gezdirilir, tekrar güllaç yaprağı bu süreç beşinci yufkayı kadar devam edilir.
- Ara kata geldiğinde iri çekilmiş fındık ya da ceviz serpilir tekrar güllaç yaprağı konulup tekrar süt gezdirilir bu süreç güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir.
- Sütü büsbütün çekince istenilen materyallerle süslenip servis edilir. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirilir.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

