Gül Tatlısı

Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2/3 damla limon suyu
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker ve suyu bir tencereye alalım ve 10 dakika kaynatalım 2/3 damla limon suyu damlatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Sonra uyun bir yoğurma kabına sırayla tüm gereçleri ekleyelim ve hamuru yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
- Oklava yahut merdaneli yardımıyla hamurumuzu açalım ve bir çay bardağı yardımıyla yuvarlarsak dairelere keselim.
- Sonra üç kesim alalım fotoğraftaki üzere üst üste koyalım yuvarlayalım ve ortadan ikiye keselim.
- Üstüne fındık yahut fıstık ekleyelim ve borcama dizelim, evvelce ısıttığımız 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim (30 ile 45 dakika ortası fırından fırına fark edebiliyor)
- Fırından çıkardığımız sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim en az 2/3 saat bekleyelim afiyet olsun😋😋😋 Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın gülişin. Mtfg 🥰🥰🥰
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









