Gül Tatlısı

Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2/3 damla limon suyu

Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şeker ve suyu bir tencereye alalım ve 10 dakika kaynatalım 2/3 damla limon suyu damlatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Sonra uyun bir yoğurma kabına sırayla tüm gereçleri ekleyelim ve hamuru yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
  3. Oklava yahut merdaneli yardımıyla hamurumuzu açalım ve bir çay bardağı yardımıyla yuvarlarsak dairelere keselim.
  4. Sonra üç kesim alalım fotoğraftaki üzere üst üste koyalım yuvarlayalım ve ortadan ikiye keselim.
  5. Üstüne fındık yahut fıstık ekleyelim ve borcama dizelim, evvelce ısıttığımız 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim (30 ile 45 dakika ortası fırından fırına fark edebiliyor)
  6. Fırından çıkardığımız sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim en az 2/3 saat bekleyelim afiyet olsun😋😋😋 Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın gülişin. Mtfg 🥰🥰🥰

Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Çöp Şiş
Vişneli Magma Kek
Susam Benekli Kurabiye
Zeytinyağlı Çanak Enginar
Yılbaşı Menüsü
Katmer Börek
Hdabla | © 2025 |