Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)

Glütensiz Kabak Mücver (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu – maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı toz biber
  • 5-6 yemek kaşığı glütensiz un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Zeytinyağı

Glütensiz Kabak Mücver (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı ve havucu rendeleyin. Üzerine ince doğranmış soğan, dereotu, maydanoz, yumurta ve baharatları ekleyin. Tüm materyalleri güzelce karıştırın.
  2. Ardından glutensiz unu ekleyin, kıvamını denetim ederek ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz olağan un da kullanabilirsiniz, tercih size kalmış.
  3. Hazırladığınız karışımı tepsiye ince bir biçimde yayın. Daha kalın bir mücver isterseniz, daha küçük bir kap tercih edebilirsiniz. Üzerine zeytinyağı sürüp, evvelden ısıtılmış 180°c fırında pişirin. Afiyet, şeker olsun! 💚.

Glütensiz Kabak Mücver (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Tepside Kebap Tarifi (Pratik, Bulaşıksız)
3-2-1 Poğaça (Mayasız, Yumurtasız Poğaça Tarifi)
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )
Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika)
Sarımsaklı Ekmek
Hdabla | © 2025 |