Glutensiz Ispanaklı Kiş

Glutensiz Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kadar ıspanak
- 1 adet mor soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tulum peyniri (isteye bağlı)
- 1 tatlı kaşığı badem sütü
- 1 adet organik yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
Hamuru için:
- 10 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu (1 su bardağına denk geliyor)
- 1.5 çay kaşığı karnıyarık otu tozu
- 1 buçuk çay bardağı su (250ml kadar)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat limon ile aktive edilmiş
Glutensiz Ispanaklı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı doğrayıp kavuruyoruz ,ıspanağı doğrayıp kavrulan soğanların üzerine koyuyoruz pişiriyoruz ,ıspanak pişerken hamuru yapıyoruz.
- Un,karnıyarık otu tozu ve tuzu koyup karıştırıyoruz sonra su ekleyip limonla aktive edilmiş karbonat ekliyoruz süratlice karıştırıyoruz.
- Hamur ele yapışır kıvamda oluyor.
- Orta uzunluk fırın kabına hamuru koyuyoruz.
- Hamuru fırına koyup 10 dk pişirip çıkarıyoruz kaşık ile kiş biçimini veriyoruz ortadan kenara gerçek ki harcımızı içine koyalım.
- Daha sonra pişen ıspanağın altını kapatıp içerisine tuz, baharatlar, tulum peyniri, yumurta ve badem sütünü koyuyoruz güzelce karıştırıp harcı hamurun üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz.
- 150 derecede denetimli biçimde 45 ila 1 saat ortasında pişiriyoruz.
- Piştikten sonra fırın kapalı biçimde 10 dk dinlendirip dilimleyip servis edilebilir. Deneyeceklere afiyetler olsun.
Glutensiz Ispanaklı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




