Malatya Geleli Kebabı

Malatya Geleli Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Közlenmiş patlıcan
- 3 yemek kaşığı sıvı yahut zeytinyağı
- İhtiyaca nazaran tuz
Malatya Geleli Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereyi güzelce ısıtıp etleri koyuyoruz ve mühürlüyoruz akabinde 1 çay bardağı su ve sıvı yağı etlerin üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapayıp suyu çekene kadar bekliyoruz.
- Sırasıyla yemeklik doğradığımız soğanı, kapya ve çarliston biberleri, salçayı da koyup sotelemeye başlıyoruz.
- En son kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesleri ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra üstünü 1 parmak geçecek kadar su ek ediyoruz.
- İnce doğradığımız sarımsaklari da ekleyip kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmeye yakın karabiber, tuz, pulbiberi tereyağ ekleyip pişmeye bırakıyoruz suyunu çekene kadar (ort 20 dk ).
- Borcama közlenmiş patlıcan i eşit halde dağıtıyoruz. Ben konserve patlıcan kullandığım için tuz koymadım. Lakin siz kendiniz közlerseniz bir tutam tuz atın. Sıvı yağ da koyun.
- Suyunu çekmiş (dibinde biraz su bırakın ekmek banmalık olsun) etleri tahta kaşık yardımıyla borcama yaydığımız patlıcanların üstüne tekrar eşit formda dağıtıyoruz. Tabanında kalan suyu da üstünden gezdiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun umarım çok beğenirsiniz :))
Malatya Geleli Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



