Malatya Geleli Kebabı

Malatya Geleli Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Közlenmiş patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yahut zeytinyağı
  • İhtiyaca nazaran tuz

Malatya Geleli Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereyi güzelce ısıtıp etleri koyuyoruz ve mühürlüyoruz akabinde 1 çay bardağı su ve sıvı yağı etlerin üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapayıp suyu çekene kadar bekliyoruz.
  2. Sırasıyla yemeklik doğradığımız soğanı, kapya ve çarliston biberleri, salçayı da koyup sotelemeye başlıyoruz.
  3. En son kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesleri ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra üstünü 1 parmak geçecek kadar su ek ediyoruz.
  4. İnce doğradığımız sarımsaklari da ekleyip kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pişmeye yakın karabiber, tuz, pulbiberi tereyağ ekleyip pişmeye bırakıyoruz suyunu çekene kadar (ort 20 dk ).
  6. Borcama közlenmiş patlıcan i eşit halde dağıtıyoruz. Ben konserve patlıcan kullandığım için tuz koymadım. Lakin siz kendiniz közlerseniz bir tutam tuz atın. Sıvı yağ da koyun.
  7. Suyunu çekmiş (dibinde biraz su bırakın ekmek banmalık olsun) etleri tahta kaşık yardımıyla borcama yaydığımız patlıcanların üstüne tekrar eşit formda dağıtıyoruz. Tabanında kalan suyu da üstünden gezdiriyoruz.
  8. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun umarım çok beğenirsiniz :))

Malatya Geleli Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabağı Çorbası
Fırında Izgara Tadında But Tarifi
Patates Yatağında Ispanaklı Kiş
İftariye Tabağı
Supangle
5 Dakikada Tavada Pizza (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet