Glutensiz Dereotlu Poğaça

Glutensiz Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 130 gram yoğurt
  • 130 gram zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram beyaz peynir /kaşar peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gram nohut unu
  • 120 gram sorgum unu
  • 10 gram karnıyarık otu tozu
  • 90 gram bread un/ karışım glutensiz unlar

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu

Glutensiz Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve yoğurdu çırpın. Sirke, karbonat, kabartma tozu ekleyin. Peyniri ezin, dereotunu ince ince doğrayıp ekleyin. Yağı ekleyin.
  2. Unları yavaş yavaş ekleyin. Eklemeler ortasında karıştırıp beş dakika bekleyin, kıvam almasına müsaade vermeniz gerek.
  3. Dinlene dinlene karıştırın yani hamuru, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. ⚠️Ele yapışmasın diye un eklemeye devam etmeyin çok un koyarsanız pişince sert olur⚠️.
  4. İster kaşıkla ister elde hal verin tepsiye aralık bırakarak yerleştirin.
  5. Isıtılmış 170 derece fırında 20 dk denetim ederek pişirelim. 🔥.

Dip not:Ertesi gün ısıtıp yediğim halde yumuşacıktı, bilen bilir glutensiz poğaça da pofudukluk kıymetlidir. Miktarları azaltıp artırabilirsiniz damak tadınıza nazaran 💝.

Glutensiz Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Tadında Köfte
Ev Yapımı Sokak Simidi
Fırında Soslu Kanat
Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tarifi
Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)
El Açması Midye Börek
Hdabla | © 2025 |