Gaziantep Usulü Mercimek Çorbası
Gaziantep Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşı salça
- 1. 5 su bardağı mercimek
- 7 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane tavuk bulyon
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Gaziantep Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğan ile sarımsağı doğrayıp yağda kavuralım.
- Daha sonra mercimekleri yıkayalım eklryelim onuda kavuralım.
- Daha sonra tavuk bulyon ile öbür baharatları ekleyip suyu koyalım, kısık ateşte 40 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra biraz blenderdan geçirelim.
- Üzerine yağı kızdırıp naneyi koyup dökelim sonra servis edelim.
Gaziantep Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






