Gaziantep Usulü Mercimek Çorbası

Gaziantep Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşı salça
  • 1. 5 su bardağı mercimek
  • 7 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane tavuk bulyon

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Gaziantep Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğan ile sarımsağı doğrayıp yağda kavuralım.
  2. Daha sonra mercimekleri yıkayalım eklryelim onuda kavuralım.
  3. Daha sonra tavuk bulyon ile öbür baharatları ekleyip suyu koyalım, kısık ateşte 40 dakika pişirelim.
  4. Piştikten sonra biraz blenderdan geçirelim.
  5. Üzerine yağı kızdırıp naneyi koyup dökelim sonra servis edelim.

Gaziantep Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta (Videolu)
Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer
Çok Kolay Patatesli Rulo Börek
Kayseri Yağlaması
Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
Kubbe Tatlısı
Hdabla | © 2025 |