Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Yağlamanın hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz (una nazaran su farkı olabilir yumuşak bir hamur elde edeceğiz)
Üzeri için;
- Yoğurtlu sarımsak (isteğe bağlı)
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kayseri yağlama hamuru için kayseri yağlamasının hamurunun üretimi için bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın tuzu ve yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğuralım yumuşak bir hamur elde edeceğiz harcı hazırlayana kadar kenarda dinlendirelim.
- Soğanları ve biberleri küp küp doğrayın. Bir tavanın içine kıymaları alın yavaşça soteleyin.
- Ardından içine soğanları ve biberleri ek edin ve kavurun. Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ek edin.
- Salçasını da ek edin ve pişmeye bırakın. Akabinde azar azar su ek edin, tuz ve karabiberini ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve düzgünce ısıtın. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve gerili önlü pişirin. Tüm hamura tıpkı süreci uygulayın.
- Ekmekleri pişirdikten sonra bir pişmiş ekmek akabinde hazırladığınız kıymalı iç, akabinde tekrar ekmek sıralamasıyla kat çıkın.
- Daha sonra dilimleyip ortasına sarımsaklı yordu koyup, servis ediyoruz afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

