Garnitürlü Şehriye Salatası

Garnitürlü Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- 2-3 tane közlenmiş kırmızı biber
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı garnitür
- 1 küçük kutu konserve mısır
- Yarım tavuk göğsü
- 1 adet limon suyu
Garnitürlü Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti haşlayalım.
- Yağımızı tavaya ekleyelim.
- Şehriyeyi ek edip rengi değişinceye kadar kavuralım.
- Tuz ve suyunu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekince ocağı kapatalım.
- Közlenmiş biber ve dereotunu doğrayalım.
- Mısır ve garnitürü suyundan süzelim.
- Malzemeleri şehriyelerin üzerine ekleyelim tavuk etini didikleyip ekleyelim.
- Limonuda ekledikten sonra karıştırıp servis tabaklarına alalım afiyet olsun.
Garnitürlü Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
