Elmalı Tart (Glutensiz)

Elmalı Tart (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 5 su bardağı glutensiz un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Elmalı harç için;
- 3 orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın
Elmalı Tart (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamur yoğrulur. Un ve kabartma tozu dışında bütün materyaller yoğurma kabına eklenir ve yeterlice yoğrulur.
- Ardından un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak kıvamda hamur yoğrulur.
- Hamur ikiye ayrılır (1 yumruk büyüklüğünde yahut daha da küçük olabilir hamur ayrılır ve buzluğa atılır (daha sonra üzerine rendelemek için)
- Büyük olan hamur el ile fırın kağıda istediğiniz incelikte açılır ve buzluğa fırın tepsisi ile birlikte dinlenmesi için alınır. (10-15 dakika kâfi olacaktır)
- Elmalı iç harç için; kabuğu soyulmuş, rendelenmiş elmalara şeker ve tarçın ek edilerek pişirilir. Soğuduktan sonra ceviz içi ek edilir.
- Buzdolabındaki fırın tepsisi çıkarılır ve soğuyan harç güzelce karıştırılıp serilir.
- Buzluktan (yumruk büyüklüğünde ayrılan hamur çıkarılır) kalan hamur çıkarılır ve harcın üzerine rendelenir.
- İlk olarak 180°c de 15 dakika sonra fırın 200°c ye alınarak 6 dakika daha pişirilir. (kapalı fırında ben 5 dakika beklettim içini çeksin diye)
- Sıcak sıcak dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Tart (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





