Elmalı Tart (Glutensiz)

Elmalı Tart (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 su bardağı glutensiz un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Elmalı harç için;

  • 3 orta uzunluk elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın

Elmalı Tart (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamur yoğrulur. Un ve kabartma tozu dışında bütün materyaller yoğurma kabına eklenir ve yeterlice yoğrulur.
  2. Ardından un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak kıvamda hamur yoğrulur.
  3. Hamur ikiye ayrılır (1 yumruk büyüklüğünde yahut daha da küçük olabilir hamur ayrılır ve buzluğa atılır (daha sonra üzerine rendelemek için)
  4. Büyük olan hamur el ile fırın kağıda istediğiniz incelikte açılır ve buzluğa fırın tepsisi ile birlikte dinlenmesi için alınır. (10-15 dakika kâfi olacaktır)
  5. Elmalı iç harç için; kabuğu soyulmuş, rendelenmiş elmalara şeker ve tarçın ek edilerek pişirilir. Soğuduktan sonra ceviz içi ek edilir.
  6. Buzdolabındaki fırın tepsisi çıkarılır ve soğuyan harç güzelce karıştırılıp serilir.
  7. Buzluktan (yumruk büyüklüğünde ayrılan hamur çıkarılır) kalan hamur çıkarılır ve harcın üzerine rendelenir.
  8. İlk olarak 180°c de 15 dakika sonra fırın 200°c ye alınarak 6 dakika daha pişirilir. (kapalı fırında ben 5 dakika beklettim içini çeksin diye)
  9. Sıcak sıcak dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elmalı Tart (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Sushi
Orman Kebabı
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Ton Balıklı Tahinli Meze
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava
Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |