Funiyki (Külah Tatlısı)
Funiyki (Külah Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
- File badem
- Hindistan cevizi
- Fındık
- Fıstık
- Renkli şekerleme
Funiyki (Külah Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli olan bütün gereçleri kabının içine koyup güzelce yoğuralım.
- Daha sonra merdane yardımıyla hamuru açalım ve bir parmak genişliğinde uzun uzun keselim.
- Daha sonra kalıbın üst kısmından başlayarak hamuru ucuna kadar saralım ve elimizle birleştirelim.
- Hamur bitene kadar birebir formda devam edelim.
- Fırın tepsisine dizelim ve evvelden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Çabuk pişen hamur olduğu için dikkatli pişirelim.
- Kreması için vanilya ve tereyağı hariç bütün materyalleri tencereye alıp güzelce karıştırıp pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alalım ve vanilya ve tereyağına ekleyip güzelce karıştıralım.
- Pişen hamurlarımızı soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve ılık olan kremayı külahların içine dikkatli formda dolduralım.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Kremayı iki ölçü yapmanızı tavsiye ederim.
Funiyki (Külah Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














