Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dolma biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • Çeyrek su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 avuç kuru reyhan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salça
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Dolmanın sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Etli Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerin doruklarını ve tohumunu çıkarıp yıkayalım, soğanı yemeklik doğrayalım, maydanoz ve dereotunu incecik doğrayalım ,pirinci yıkayıp süzelim, domatesi dilimleyelim.
  2. Diğer tarafta kıymayı az bir zeytinyağında yavaşça rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Yukarıdaki tüm malzemeyi soğan, maydanoz, pirinç, bulguru, dereotu, biberleri ,tuzu ,kıymaya ekleyip karıştıralım .
  4. Biberleri bu iç ile doldurup üzerini 1 modül domatesle kapatalım ki pişerken biberin içindeki materyaller dışarı çıkıp dağılmasın .
  5. Diğer biberleride bu formda doldurun tencereye dizin, lakin dolmalar yatık olmasın dik yerleştirin ona nazaran bir tencere seçin, benim iç materyal biraz artınca çabucak 2 patates ve kabağın içini oydum kalan içi değerlendirdim.
  6. Şimdi dolmamızın salçalı sosunda sıra 2 yemek kaşığı tereyağı ,tavaya alalım ,biraz eriyince salçaları ekleyip biriki çevirelim kavrulsun.
  7. 4 su bardağı su ekleyip karıştırıp dolmanın üzerine gezdirelim, 6 yemek kaşığı da zeytinyağı gezdirip kapağını kapatalım ,pişirelim.
  8. Pişerken suyunu çok çekerse kenardan biraz kaynar su ekleyelim ,biraz kısık ateşte pişirelim.

Etli Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Kolay Hamburger
Tost Makinesinde Izgara
Pişmeyen Dubai Çikolatalı Cheesecake
Damla Çikolatalı Kurabiye
Profiterol
Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |