Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dolma biber
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük domates
- 1 su bardağı pirinç
- Çeyrek su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salça
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 avuç kuru reyhan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salça
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Dolmanın sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
Etli Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerin doruklarını ve tohumunu çıkarıp yıkayalım, soğanı yemeklik doğrayalım, maydanoz ve dereotunu incecik doğrayalım ,pirinci yıkayıp süzelim, domatesi dilimleyelim.
- Diğer tarafta kıymayı az bir zeytinyağında yavaşça rengi dönene kadar kavuralım.
- Yukarıdaki tüm malzemeyi soğan, maydanoz, pirinç, bulguru, dereotu, biberleri ,tuzu ,kıymaya ekleyip karıştıralım .
- Biberleri bu iç ile doldurup üzerini 1 modül domatesle kapatalım ki pişerken biberin içindeki materyaller dışarı çıkıp dağılmasın .
- Diğer biberleride bu formda doldurun tencereye dizin, lakin dolmalar yatık olmasın dik yerleştirin ona nazaran bir tencere seçin, benim iç materyal biraz artınca çabucak 2 patates ve kabağın içini oydum kalan içi değerlendirdim.
- Şimdi dolmamızın salçalı sosunda sıra 2 yemek kaşığı tereyağı ,tavaya alalım ,biraz eriyince salçaları ekleyip biriki çevirelim kavrulsun.
- 4 su bardağı su ekleyip karıştırıp dolmanın üzerine gezdirelim, 6 yemek kaşığı da zeytinyağı gezdirip kapağını kapatalım ,pişirelim.
- Pişerken suyunu çok çekerse kenardan biraz kaynar su ekleyelim ,biraz kısık ateşte pişirelim.
Etli Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








