Frambuazlı Tiriliçe

Frambuazlı Tiriliçe Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 adet yumurta
  • 1/5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Islatmak için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 1/5 su bardağı süt
  • 300 gram frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su

Frambuazlı Tiriliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya için; 4 yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Sonra yağ su ve kabartma tozunu ek edip, alttan üste hakikat karıştırılır un azar azar ek edilerek homojen kıvamı alınca tepsiye yağlı kağıdın üzerine eşit yayılır.
  3. Önceden 160° ısıtılmış fırında pişirilir.
  4. Pandispanya piştikten sonra tıpkı tepside zıt çevrilerek yağlı kağıt üzerinden çıkartılır.
  5. 5 su bardağı süte şeker ilave edilerek karıştırıp şeker eridikten sonra eşit olacak halde pandispanyanın üzerine gezdirilir.
  6. Sütü çektikten sonra kremşanti paketin üzerinde yazıldığı üzere hazırlanır 2 yemek kaşığı ayrılır kalan kremşanti pandispanyanın üzerine yayılır.
  7. Frambuaz su şeker ve nişasta 1 tencereye alınır, nişasta eriyene kadar karıştırılır, ocakta karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca kapatılır.
  8. Arada bir soğuyana kadar karıştırılır kabuklanmaması için.
  9. Soğuduktan sonra kremşantinin üzerini kaplayacak formda tepsiye yayılır.
  10. Ayrılan 2 kaşık kremşanti dolap poşetine katılır poşetin köşesi az birşey delinerek şeritler halinde frambuazın üzerine sürülür.
  11. Kürdan yardımı ile fotodaki üzere biçim verilir 2 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Frambuazlı Tiriliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gençlik İksiri (Hastalık Savar) Zerdeçal Shot
Kepse Pilavı (Orijinal Tarif)
Tatlı Toz Biberli Mahlepli Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
En Kolay Milföy Pasta (Videolu)
Su Böreği
Etli Ramen
Hdabla | © 2025 |