Fiyonk Kurabiye

Fiyonk Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşamış tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
Fiyonk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta, yumuşamış yağ, pudra şekeri bir kaba konur ve karıştırılır.
- Üzerine elenmiş un, nişasta ve kabartma tozu karışımı, yavaş yavaş konur.
- Ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur olacak formda yoğrulur.
- Hamur ikiye ayrılır ve birinin içine kakao konur ve iki renkli hamur elde edilir.
- İki modül hamur sekiz eşit modüle bölünür.
- Her bir modül rulo formunda yuvarlanıp, uzun uzun kesilir(toplam 32 modül olacak).
- Ruloların her iki yanından çatalla bastırılıp, fiyonk formu yapılır ve tepsiye dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında, ortalama 35 dakika hafif pembeleşene kadar pişirilir.Afiyet olsun😊.
Fiyonk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











