Fıstıklı Künefe

Fıstıklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler
Künefe için;
- 500 gram kadayıf
- 200 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz fıstık
Şurup için;
- 3 su bardağı su
- 3sb toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
Tepsi için;
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
Fıstıklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce künefe tatlısını şerbet hazırlamaya başlayarak yapın. Bir tencereye su ve şeker koyarak kaynamaya bırakın. Şerbet kaynatıldıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyin.
- 10 dakika kaynadıktan sonra, şerbeti hazırladığınız tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Tereyağını bir tencerede eritin, sonra derin bir kaba dökün, kadayıfı küçük modüllere ayırın, sonra derin kâseyi ekleyin, tereyağı ve kadayıfı karıştırın.
- Tepsiye tereyağını yayın kadayıfın yarısını eşit formda ekleyin,toz fıstığı ortasına serpin elinizle kadayıfın üzerine bastırın. Ocağın altını orta ateşte açın ve künefeyi 5 dakika kadar pişirin.
- Sonra öteki tarafı çevirerek pişirin, bir tabak yardımı ile çevirme süreci yapabilirsiniz.
- Diğer tarafı 5 dakika içinde pişirin ve şurubu pişerken dökün.
- Şurubu emdikten sonra künefeyi ocaktan alın. Üzerine fıstık, kaymak, dondurma koyarak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Fıstıklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


